De 6 beste restaurants in Agia Galini op Kreta met vega(n) opties

Griekenland, Eten, Europa, Travel

Restaurants in Agia Galini op Kreta - het uitzicht vanaf Taverna Aliki

Tijdens onze vakantie in Agia Galini aan de zuidkust van Kreta probeerden we allerlei restaurants uit. Lekker om aan te schuiven voor een lunch, Griekse hapjes of een uitgebreid diner. Je kunt kiezen uit een restaurant bij de haven, in het centrum van Agia Galini of voor een knus eettentje verderop aan het strand. Dit zijn onze 6 favoriete restaurants in Agia Galini op Kreta met vega(n) opties!

Restaurants in Agia Galini, Kreta - Taverna Aliki lunch

Typisch Griekse lunch bij Taverna Aliki, een van de lekkerste restaurants in Agia Galini

Restaurants in Agia Galini

Veel eettentjes en restaurants in Agia Galini vind je in de smalle straatjes in het centrum en langs de haven. Wandel je richting het strand, dan heb je daar ook nog volop keuze uit eettentjes. Het ene restaurant is wat toeristischer dan het andere, maar allemaal zijn ze hier erg betaalbaar.

Voor zo’n 10 euro heb je al een eenvoudig hoofdgerecht. Vooral de traditionele Griekse keuken is goedkoop met vega opties als gevulde tomaten, gevulde paprika of briam (geroosterde groenten). Ook voor typisch Griekse gerechten als moussaka betaal je hier een prikkie. In sommige restaurants serveren ze ook vegetarische moussaka, zoals bij La Strada. We aten op verschillende plekjes. Dit zijn onze 6 favoriete restaurants in Agia Galini op Kreta.

Lees ook: typisch Griekse gerechten die je moet proeven
En: de mooiste plekken op Kreta
Plus: wat te doen in Agia Galini op Kreta

Avli Taverna Agia Galini Kreta

Taverna Avli is een van de lekkerste restaurants in Agia Galini

Avli Taverna Agia Galini Kreta gevulde paprika

Gevulde paprika bij Avli Taverna in Agia Galini

1. Avli Taverna – knus restaurant in het centrum

Een van de lekkerste restaurants in Agia Galini is Avli Taverna. Je vindt het in een smal straatje in het centrum. Voor lekker onvervalst Grieks eten, een fijne sfeer en vriendelijke bediening kun je hier terecht. Wat de vega(n) opties betreft: ze serveren hier onder andere gevulde paprika’s, iets dat we elders niet zijn tegengekomen in Agia Galini. Aanrader!

Restaurant Pantheon Agia Galini Kreta

Restaurants in Agia Galini: Restaurant Pantheon met uitzicht op de haven

2. Pantheon – eten op het hoogste terras van Agia Galini

Volop verse vis eten op een onvergetelijke locatie. Officieel heeft restaurant Pantheon het ‘hoogste terras van Agia Galini’ en het uitzicht over de haven is dan ook prachtig. Probeer een tafeltje direct aan de rand van het terras te veroveren. Veel vega opties zijn hier niet, want er staan vooral zeedieren op de kaart. Wel handig: op het menu staat vermeld of je gerecht uit de diepvries komt of dat het vers is.

  Taverna Aliki Agia Galini Kreta
Agia Galini Kreta taverna Aliki

Uitzicht vanaf het terras van Taverna Aliki, een van onze favoriete restaurants in Agia Galini op Kreta

Agia Galini Kreta Taverna Aliki Irene

3. Taverna Aliki – lunchen in de sfeer van Grieks blauw

Op onze allereerste dag ploften we neer op het terras van Taverna Aliki. Hier moet je heen voor een lunch direct aan het water met fantastisch uitzicht! Alles is hier in Grieks blauw geschilderd en omzoomd met fuchsiaroze bougainvillea. Prachtige plaatjes schiet je hier dus sowieso, maar ook het eten is hier verrukkelijk! Als een van de weinige restaurants in Agia Galini hebben ze hier gevulde courgettebloemen op het menu staan. Bestel hier ook de huisgemaakte dolmadakia.

4. Tatso Mondo – verrukkelijk Italiaans

Ben je het Griekse eten even zat dan is Tatso Mondo je go to restaurant. Je kunt hier terecht voor Italiaanse gerechten en de lekkerste pizza uit de pizza-oven, maar er staan stiekem ook gewoon Griekse gerechten op de kaart.

Hoewel de meeste pizza’s op het menu niet vegetarisch zijn, kun je bij je bestelling vragen of ze het zonder vlees willen bereiden (die met mozzarella en rucola is lekker!). Ik bestelde hier trouwens vegan spaghetti alla puttanesca. Om je vingers bij af te likken!

Taverna Acrogiali Agia Galini Kreta

Lunchen bij Taverna Acrogiali aan het strand van Agia Galini

5. Taverna Acrogiali – restaurant aan het strand met grote porties

Nog zo’n lekker restaurant in Agia Galini is Taverna Acrogiali. Dit familierestaurant zit aan het begin van het strand. Er liggen hier niet zoveel grote stenen op het strand, dus voor ons was dit dé plek om een strandbedje te huren en tussen het zwemmen door lekker te lunchen. De porties zijn hier groot (en lekker): van brood en Griekse salade tot homemade dolmadakia en heerlijk witte bonenschotel. En zei ik al dat we hier een keer of 3 hebben geluncht?

Lekkerste restaurants in Agia Galini op Kreta - Kostas Taverna

Restaurants in Agia Galini: Kostas Taverna aan het strand

Restaurants in Agia Galini - Kostas Taverna op Kreta meloen

Kostas Taverna is een tip als je als vegan een goed restaurant zoekt in Agia Galini!

6. Kostas Taverna – veel vega opties aan het strand

Kostas Taverna is een van die restaurants in Agia Galini dat perfect is voor een lunch tussen twee duiken in of voor het avondeten. Dit plekje zit pal aan het strand van Agia Galini, nog net voor de loopbrug. Wil je als vegetariër lekker eten in Agia Galini dan is dit ook een aanrader. Er staan hier meerdere vega(n) opties op de kaart: van gevulde tomaten tot briam (geroosterde groenten).

Pallada Athena Agia Galini Kreta

Ons appartement Pallada & Athena in Agia Galini

Overnachtingstips in Agia Galini

Samen met de kinderen sliep ik in Appartementen Pallada & Athena die ik boekte via Sunweb. In Agia Galini kun je kiezen uit veel verschillende accommodaties, van low budget tot luxe hotels in het centrum of meer richting het strand zoals:

  • Pallada & Athena ** – centraal gelegen kleinschalige appartementen in het centrum en vlak bij het strand
  • Galini Mare ** – kleinschalig budget hotel met het centrum en strand op loopafstand
  • Hotel Palazzo Greco Boutique *** – hotel met zwembad vlak bij het centrum van Agia Galini en dicht bij het zandstrand
  • Hotel Paralos Irini Mare **** – luxe hotel met een sfeervolle tuin en restaurant waar je terecht kunt voor een ontbijt- en dinerbuffet. Vanaf hier is het iets verder naar het centrum. In ongeveer 15 minuten (1 km) wandel je naar Agia Galini

Alle acommodaties in Agia Galini bij Sunweb

Low budget naar Agia Galini met de Vakantiediscounter

Vakanties Agia Galini bij Corendon

 

Restaurants in Agia Galini - Taverna Aliki

Dit is het uitzicht vanaf het terras van Taverna Aliki in Agia Galini

Lekkerste restaurants Agia Galini op Kreta bewaren

Restaurants in Agia Galini op Kreta Restaurants in Agia Galini op Kreta

Meer inspiratie voor je vakantie op Kreta

Handig voor je vakantie in Griekenland






Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *