Vakantie in de herfst: 6 beste najaarsbestemmingen herfstvakantie 2024

Travel, Afrika, Egypte, Europa, Griekenland, Italië, Malta, Portugal, Spanje

Koroni Peloponnesos Griekenland strand

Nog even op vakantie in de herfst? Op deze najaarsbestemmingen is de temperatuur in de herfst aangenaam. Ideaal als je in de herfstvakantie wilt genieten van de zon en tegelijkertijd iets van de omgeving wilt zien of cultuur wilt snuiven. 6 fijne najaarsbestemmingen voor 2024 die perfect zijn voor een rondreis, stedentrip of vakantie in de herfst. 

Algarve Portugal Armacao de Pera, strand

Armaçao de Pêra in de Algarve is perfect voor de herfstvakantie of in het voorjaar

Fijne najaarsbestemmingen 2024

Van de Algarve in Portugal en Andalusië in Spanje tot een rondreis door Egypte. De zomers kunnen hier heet zijn en dat maakt deze bestemmingen bij uitstek geschikt voor een vakantie in de herfst. Temperaturen zijn dan aangenamer om iets te ondernemen en om die mooie paleizen in Andalusië te bekijken, cultuur te snuiven op Malta of van de nazomer te genieten in Griekenland. Wil je graag op reis in de herfstvakantie dan zijn dit 6 fijne bestemmingen voor de herfstvakantie in 2024.

Nazomeren in Portugal met Primavera Reizen
In de herfst op vakantie met Sunweb
Low budget herfst vakanties bij Vakantiediscounter

Herfst in Spanje met Primavera Reizen
In het najaar naar Portugal met TUI

kathedraal Malaga, Spanje

1. Andalusië – Spanje

Wil je op vakantie in de herfst, dan is Andalusië in het zuiden van Spanje een perfecte najaarsbestemming. In de zomer kan het hier meer dan 40 graden worden, maar in de herfst is de temperatuur aangenamer. Andalusië leent zich goed voor een roadtrip, terwijl de Andalusische steden ook ideaal zijn voor een stedentrip in de herfst.

Zoals het zonnige Málaga waar je kunt genieten van strand, tapas en cultuur. Ook prachtig is de Andalusische driehoek: de steden Granada, Sevilla en Córdoba. Bekendste bezienswaardigheden zijn het Alhambra in Granada en het Alcázar in Sevilla. Andere leuke najaarsbestemmingen in Andalusië zijn Ronda en Nerja aan de Costa del Sol. Hier lees je meer over mijn rondreis door Andalusië van één week.

Herfstvakantie in Andalusië bij Eliza was Here

Cairo piramides van Gizeh Sfinx Egypte

De temperatuur in Egypte is in de herfst ideaal om iets te zien en te doen

2. Egypte

Nog zo’n perfecte najaarsbestemming is Egypte. Terwijl het hier in de zomer heet kan zijn, is de temperatuur in de herfst een stuk aangenamer.

Samen met de kinderen maakte ik in de herfstvakantie een rondreis door Egypte. Overdag is het er gemiddeld 25 tot 30 graden: de perfecte temperatuur om te snorkelen in de Rode Zee bijvoorbeeld.  Dit is ook de ideale temperatuur om te dwalen door de tempels van Karnak en Luxor of om een kijkje te nemen bij de piramides van Gizeh vanuit Caïro. Wil je liever op één plek verblijven? Vanuit Hurghada kun je ook leuke excursies en dagtrips maken.

Bekijk najaarsvakanties Egypte bij Sunweb

Napels Italië straat

Herfstvakantie in Italië voor een stedentrip Napels bijvoorbeeld

3. Italië

Ga je voor de zon naar Italië in de herfstvakantie, dan moet je het wat zuidelijker zoeken. Zoals langs de Amalfikust of Sicilië bijvoorbeeld. Maar ook Rome en Napels zijn fijne najaarsbestemmingen. Dan is het er niet zo heet als in de zomer, maar wel perfect om alle culturele bezienswaardigheden te bekijken of bijvoorbeeld naar Pompeï te reizen vanuit Napels.

Op het zuidelijke Italiaanse eiland Sicilië is het in oktober een graad of 21. Fijn als je er graag op uit trekt. Zo zijn de tempels van Agrigento of het Griekse theater in Siracuse een bezoek waard. Daarnaast leent Sicilië zich in de herfst en winter ook goed voor lange wandeltochten in bijvoorbeeld het regionale natuurpark Madonie.

Bekijk najaarsvakanties Italië bij TUI

Albufeira Praia dos Pescadores Portugal

De Algarve is een fijne bestemming voor de herfstvakantie

Algarve Portugal lunch

4. Algarve – Portugal

De zuidkust van Portugal is niet alleen populair in de winter, maar het is ook ideaal om er de herfstvakantie met je kids door te brengen.

Ik was eens eind oktober in Albufeira in de Algarve en begin maart in Armaçao de Pêra en met een gemiddelde temperatuur tussen 20 en 25 graden was het perfect weer om even op het strand te liggen, maar ook om door gezellige straatjes te dwalen of om op een terrasje te zitten. En aan de prachtige stranden in de Algarve kun je volop genieten van de najaarszon.

Bekijk herfstvakanties in de Algarve bij Eliza was Here

Waterfront Hotel Sliema, Malta

Malta bezoeken in de herfstvakantie

5. Malta

Het kleine eiland Malta ligt ten zuiden van Italië. Ik ben inmiddels meerdere keren op Malta geweest, zowel in de lente als tijdens de herfstvakantie. Ook in de herfst kan het er nog zo’n 25 graden worden.

Een aanrader op Malta is de hoofdstad Valletta, maar ook een rit rond het eiland met de hop-on hop-off bus is ideaal. Zo kun je in een dag veel van het eiland zien. De bus stopt onder andere bij de tempelcomplexen van Hagar Qim en Mnajdra en in het vissersplaatsje Marxaxlokk. Malta heeft ook prachtige stranden en baaien waar je kunt genieten van de najaarszon. Perfect voor een vakantie in de herfst!

Bekijk najaarsvakanties Malta bij de Vakantiediscounter

Vakantie in de herfst - Koroni Peloponnesos Griekenland strand

Herfstvakantie vieren in Griekenland

6. Griekenland

Zowel het Griekse vasteland als de Griekse eilanden en de Peloponnesos zijn fijne najaarsbestemmingen en perfect voor de herfstvakantie. Zo loopt de temperatuur op het schiereiland de Peloponnesos in september nog op tot 25 graden en kun je hier nog tot in oktober je vakantie boeken. Leuke badplaatsen hier zijn Stoupa en Koroni.

Ook Parga op het Griekse vasteland is geschikt voor vakantie in de herfst. Niet alleen vind je hier fijne stranden, wij bezochten vanuit Parga ook de beroemde kloosters van Meteora. Je vliegt in ongeveer 3 uur naar luchthaven Aktion (Preveza), dat is dezelfde luchthaven als voor Lefkas. Ook het Griekse eiland Kreta is een perfecte bestemming voor de herfstvakantie. Lees hier meer tips voor leuke najaarsbestemmingen in Griekenland.

Bekijk herfstvakanties Griekenland bij Sunweb

Vakantie in de herfst: 6 najaarsbestemmingen bewaren

Vakantie in de herfst - 6 najaarsbestemmingen voor de herfstvakantie Vakantie in de herfst - 6 najaarsbestemmingen voor de herfstvakantie Vakantie in de herfst - 6 najaarsbestemmingen voor de herfstvakantie

Meer bestemmingen voor een vakantie in de herfst





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *