Ondergoed voor op reis: 6 praktische tips

Praktische info, Travel

Ondergoed voor op reis - vrouw strand

Als je bezig bent met het plannen van je volgende reis en je afvraagt wat je in moet pakken, denk je waarschijnlijk het eerst aan leuke jurkjes, zwemkleding en fijne schoenen. Vaak vergeet je een belangrijk onderdeel: lingerie. Afhankelijk van je bestemming en het soort reis dat je gaat maken kun je kiezen voor praktisch en comfortabel ondergoed of mooie lingerie. Daarom in deze blog: mijn 6 tips voor ondergoed voor op reis.

Welk ondergoed meenemen op reis?

Welke lingerie je inpakt hangt natuurlijk een beetje af van de bestemming en wat je gaat doen tijdens je reis. Heb je een actieve reis gepland en ga je hiken, dan pak je ander ondergoed in dan wanneer je een vakantie hebt gepland naar een luxe hotel of als je van plan bent uitgebreid te gaan dineren in een chic restaurant.

1. Bralettes voor je stedentrip

Een bralette is perfect voor een stedentrip. Of je nu een hele dag door Barcelona wandelt of van museum naar café in Amsterdam slentert. Kies voor neutrale kleuren die je makkelijk kunt combineren met je verschillende outfits, of ga voor iets gewaagders. En als je dan ‘s avonds pas laat terugkomt in het hotel, schiet je een lekker zittende joggingbroek of huispak aan.

2. Naadloos basic ondergoed voor lange reisdagen

Tijdens een lange reis met het vliegtuig of de trein zijn naadloze slips en bh’s een uitkomst! Dat irriteert minder snel dan een beugelbh of een kanten slipje: erg fijn als je urenlang moet zitten. Naadloos ondergoed zit niet alleen heerlijk, het is ook onzichtbaar onder je favoriete reiskleding.

3. Verleidelijke lingerie voor avonden in luxe hotels

Ga je op vakantie naar een luxe resort, heb je een bruiloft of maak je een cruise waarbij je in galakleding aan het diner moet verschijnen? Kies dan voor sexy lingerie die bij je kleding past. Perfect voor romantische avonden!

Ondergoed voor op reis - vrouwen strand zee bikini

4. Badmode voor tropische bestemmingen

Een bikini voor lange dagen aan het strand of een badpak waarin je goed baantjes kunt trekken in het zwembad is een must als je naar een zonnige bestemming reist. Vergeet niet om een sarong of rok mee te nemen die je snel even om kunt slaan tussen twee duiken door of als je even iets aan wilt trekken voor de lunch.

Sportondergoed voor op reis sportkleding reizen

5. Sportief ondergoed en thermokleding voor avontuurlijke reizigers

Heb je een actieve vakantie gepland dan is het slim om ondergoed in te pakken dat transpiratievocht goed afvoert en waarin je goed kunt bewegen. Sportondergoed zorgt ervoor dat je huid droog blijft waardoor je minder snel afkoelt. Daarnaast geeft een sport-bh voldoende ondersteuning en is het gemaakt van ademende materialen zodat je koel blijft, ook als je intensief bezig bent.

Een ander voordeel van sportondergoed is dat je minder snel last krijgt van vervelende schuurplekken, waar je tijdens langere wandelingen of fietstochten last van kunt krijgen. Bij het kiezen van sportief ondergoed zijn materialen en de juiste maat belangrijk. Geschikte materialen voor een actieve vakantie zijn polyester, polypropyleen en wol (zoals merinowol bijvoorbeeld).

Toen we gingen kamperen in Afrika was het ‘s nachts zo koud dat we thermo-ondergoed droegen. 

6. Nachtkleding voor uitgeruste nachten

Ik pak vrijwel altijd praktische nachtkleding in als ik op reis ga, het liefst iets van katoen. Maar heb je een romantische avond (en/of nacht) gepland tijdens je vakantie dan wil het oog ook wat en mag een body niet in je koffer ontbreken.

Welk ondergoed neem jij standaard mee op reis?

Ondergoed mee op reis bewaren

Ondergoed voor op reis tips Ondergoed voor op reis tips

Meer inpaktips

Overleg 2


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *