Pantropica in Flevoland: tips voor een tropisch dagje uit!

Nederland, Europa, Travel

Pantropica Flamingo Lagoon

Voorheen heette Pantropica de Orchideeënhoeve. In een tijd dat het alleen nog maar een bloemenkwekerij was en hier orchideeën werden gekweekt. Maar omdat het inmiddels zo veel meer is dan dat, werd het junglepark omgedoopt tot Pantropica. Je vindt hier niet alleen bloemen in alle kleuren, maar ook bijzondere planten en dieren. En je kunt er klauteren op een klimparcours. Benieuwd? Lees dan meer over Pantropica: dagje uit in Flevoland.

Pantropica in Flevoland Tropica Irene brug

Waarom naar Pantropica?

  • Dagje uit in de tropen, maar dan gewoon in Flevoland!
  • Alle dieren lopen, zwemmen, kruipen vrij rond. Hoe leuk is dat?!
  • Het is overdekt: een ideaal dagje uit voor een regenachtige dag!
  • De prijs. Je kunt het park bezoeken, maar je kunt ook kiezen voor een lunch in het restaurant terwijl de allerkleinsten zich (gratis) vermaken in Aarts Speeljungle. Ideaal als je een low budget uitje zoekt!
  • Leuk voor jong en oud

Lees ook: 10 low budget pretparken in Nederland
En: low budget en gratis uitjes met kinderen

Pantropica in Flevoland toiletten  Pantropica Amazonia rode bloem
Pantropica Amazonia waterval

Pantropica: alle werelddelen bezoeken in Flevoland

Zodra je Pantropica in Luttelgeest (Flevoland) binnenstapt, kom je in een tropische wereld. Onder het glazen dak vind je een knus restaurant en zelfs in de toiletten kom je alvast in tropische stemming. Je kunt je zeker een dagje vermaken in deze junglewereld. En er is iets leuks voor groot en klein. Toen ik er was liepen er zowel families met kleine kinderen rond als ouderen die een daje uit waren met een zorginstelling.

Junglepark Pantropica bestaat uit verschillende ‘continenten’: van Amazonia en Tropica tot Vlinderica (een vlindertuin) en de Flamingo Lagoon. Voor ieder wat wil(d)s dus!

Pantropica tunnel

Pantropica tropica
Pantropica Tropica rivier

Pantropica Amazonia roze orchidee
Pantropica Amazonia paarse bloem  Pantropica in Flevoland Citrus Lane 2

Kleurrijke bloemen en dieren

Waar je ook kijkt, overal zie je betoverende bloemen. Je wandelt van werelddeel naar werelddeel via spannende junglepaden en gammele hangbruggen over kabbelend water langs kleurige bloemen en planten. Dwars door de jungle en de woestijn. Je telefoon maakt overuren, want je kunt hier prachtige plaatjes schieten. Van de kleurige bloemen en vleesetende planten of prachtige blauwe vlinders (de blauwe Morpho) en de Toekan.

Pantropica Flamingo Lagoon
Pantropica Amazonia toekan 2
Pantropica Pankong River

Dieren in het ‘wild’

Dieren lopen, zwemmen en kruipen in Pantropica vrij rond. Loop je over de hangbrug, dan zie je enorme Koikarpers onder je zwemmen, terwijl de schildpadden zitten te genieten op een steen. Je moet goed kijken, want niet alle dieren laten zich even goed vinden. Kijk ook goed naar boven, want het kan zijn dat de Toekan hoog boven je op een tak zit te gluren. En probeer maar eens de blauwe Morpho op de foto te zetten.

Pantropica lori bush

Lori’s voeren

Als je durft, mag je sommige dieren voeren in Pantropica. Het allerleukst zijn de lori’s, die al kwetterend boven op je hoofd of op je schouder komen zitten (kijk uit voor de vogelpoep!)  om te snoepen van de nectar in je bakje. We ontdekten dat ze ook dol zijn op glimmende kettinkjes ;)

Pantropica Hanami Flowerpark
Pantropica bistro de Sakura

Eten en drinken onder de bloemen

Ben je even toe aan iets te drinken of eten? Bistro ‘de Sakura’ in het Hanami Flowerpark is een feestje. Hier kun je verse broodjes of een snack halen en dan neerploffen in een prieeltje onder honderden hangende bloemen. Alsof je onder de Japanse kersenbloesem zit te eten. Zo smaakt je maaltijd nóg beter!

Pantropica in Flevoland lunch 2

Pantropica Bar & Restaurant + Aarts Speeljungle (gratis)

Bij de ingang vind je Pantropica Bar & Restaurant. Hier kun je terecht voor belegde broodjes, een salade of warme maaltijd. En omdat dit restaurant nog vóór de ingang van Pantropica ligt, kun je het ook bezoeken zonder toegangskaartje. Vlakbij ligt ook Aarts Speeljungle dat gratis toegankelijk is voor de allerkleinsten. Ideaal dus als je op zoek bent naar een low budget uitje of op zoek bent naar een inspirerende plek om te lunchen!

Pantropica in Flevoland Citrus lane

Openingstijden en Tickets

Pantropica is iedere dag geopend van 09.30 tot 18.00 uur (op feestdagen aangepaste openingstijden). Een toegangsticket voor volwassen kost € 17,50, kinderen van 3  t/m 12 jaar betalen € 11,- en kinderen t/m 2 jaar mogen gratis naar binnen. Check de actuele prijzen op de website.

Bestel Pantropica tickets met korting >>

 

Toegankelijkheid Pantropica in Flevoland

De hoofdroute van Pantropica is rolstoeltoegankelijk. Je kunt voorafgaand aan je bezoek een rolstoel reserven. Check de website voor meer informatie en reserveren.

Pantropica in Flevoland Tropica Irene foto

Dagje uit in Pantropica? Zo kom je er!

Kom je met de auto naar Pantropica, dan kun je gratis parkeren op de ruime parkeerplaats. Alleen op doordeweekse dagen is Pantropica bereikbaar met een bus die je vooraf moet reserveren. Check de website voor meer informatie.

Pantropica Greenhouse

Een spreekbeurt houden?

Sta je na je bezoek te trappelen om een spreekbeurt te houden over één van de dieren die je gezien hebt? Ze maken het je heel makkelijk, want bij Pantropica hebben ze alvast alle informatie over stokstaartjes, vlinders en flamingo’s voor je verzameld. Je vindt ze allemaal onder het kopje spreekbeurten.

Overnachten in de buurt

Wist je dat er verschillende leuke vakantiehuizen en campings in de buurt liggen van Pantropica? Dit zijn leuke plekken om te overnachten in Flevoland:

Knusse b&b’s in Flevoland

Heerlijke huisjes in Flevoland

Bekijk campings in Flevoland

Tips Pantropica bewaren

Pantropica in Flevoland Nederland Pantropica in Flevoland Nederland Pantropica in Flevoland Nederland

Meer inspiratie voor je Flevoland vakantie






Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik afbeeldingen van Pixabay en Unsplash.


11 comments on “Pantropica in Flevoland: tips voor een tropisch dagje uit!

  1. Ik had er nog nooit over gehoord, maar wat is het mooi daar! Een beetje ver voor mij (vanuit Antwerpen) maar wel goed te doen als ik er een 2-daagse van maak🤣

  2. Oooh wat ziet dit er ontzettend mooi en gezellig uit. Ik kende het nog niet maar heb het nu op onze lijst met leuke uitjes om een keer te gaan doen gezet. Die groente chips bij het broodje ziet er trouwens heerlijk uit.

    • Een aanrader voor een dagje uit! Er was inderdaad ook genoeg keuze mbt vegetarische gerechten. Word ik altijd blij van.

  3. Wat een leuk uitje, bij ons heb je dat ook bij Leidschendam Voorburg bij de Vliet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *