Leven zonder een plan B – waarom je dit boek wilt lezen

Boeken, Lifestyle

Leven zonder een plan B Valerie Cook

‘Leven zonder een plan B’ is geen standaard reisverhaal. Het gaat over de wereld ontdekken, over vertrouwen in de mensheid, zien waar het leven je brengt, maar ook over uitdagingen en levenslessen. 

Wat als je altijd ja zou zeggen tegen je dromen?

Je studeert, zoekt een baan, koopt een huis, sticht een gezin. Veel mensen leven hun leven volgens de vaste, uitgestippelde route. En hoewel we het zo gewend zijn, wordt niet iedereen daar gelukkig van. Want wat als je ja zou zeggen tegen je dromen?

Dat is precies wat Valerie, bekend van The Nomad’s Family, besluit te doen. In ‘Leven zonder een plan B’, beschrijft ze die reis door haar leven. Over wonen en werken op verschillende plekken ter wereld, over vertrouwen in de mensen en de uitdagingen die ze op haar pad tegenkomt.

Leven zonder een plan B – Valerie Cook

Leven zonder vooropgezet plan

Als Valerie Cook na de middelbare school niet weet wat ze wil gaan doen in haar leven, besluit ze om twee jaar te gaan reizen. In haar eentje, vrijwel zonder budget en leven zonder een plan B. Ze reist, al liftend, de hele wereld over. Ze ontmoet mooie mensen, vindt telkens weer een slaapplek en een manier om geld te verdienen en leert dat je weinig nodig hebt om een goed leven te kunnen leiden. Telkens als het weer gaat kriebelen, pakt ze haar backpack weer op om verder te trekken.

Lees ook: zuinig leven en groots genieten
En: zo kun je kapitalisme vermijden in je leven

Reizen in je eentje, met z’n tweeën en als gezin

Het eerste deel van het boek vertelt Valerie over haar reizende leven in haar eentje. Na een aantal vriendjes komt partner Tim in beeld. Samen reizen ze in een omgebouwde schoolbus ‘The Nomads Bus’ de wereld over die ze omtoveren tot een hostel op wielen. Daarover vertelt ze in deel twee. In deel drie worden ze in The Nomads Bus een gezin met twee kinderen om tenslotte neer te strijken in het Zweedse Åre.

Lees ook: tips boeken over alleen reizen

leven zonder een plan b

Inspiratie voor anders leven

‘Leven zonder een plan B’ is een fijn geschreven boek dat vertelt over 12 jaar reizen. Een boek dat je ook doet dromen van reizen zonder vooropgezet plan. Het is inspirerend en leert je maar weer eens dat anders leven echt tot de mogelijkheden behoort, als je maar wilt. Een boek over je dromen achterna gaan, liefde, vertrouwen, loslaten en doorzettingsvermogen.

En ook al is hun levensstijl misschien niet voor iedereen weggelegd, ‘Leven zonder een plan B’ brengt je wel op ideeën en zet je tot nadenken over je eigen leven. Al was het alleen maar om te ontdekken dat er altijd manieren zijn om, hoe klein ook, veranderingen aan te brengen in je zorgvuldig geplande leven.

Leven zonder een plan B van Valerie Cook bewaren

Leven zonder een plan B Leven zonder een plan B

Meer inspiratie voor anders leven en werken






Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Pexels.

StudieboekenStudieboeken


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *