Kampeerspullen: 25 handige camping gadgets die je mee moet nemen

Praktische info, Travel

kamperen camping tent hangmat

Kamperen is een van de leukste en goedkoopste manieren om op vakantie te gaan. Je slaapt midden in de natuur, wordt wakker van de vogels, kookt op je campingtoestel en je gaat even helemaal back to basics. Ik heb een aantal praktische spullen voor je kampeervakantie voor je verzameld. Dit zijn mijn favoriete kampeerspullen: 25 handige camping gadgets!

Wadkovice Pieterburen hangmat

Een reishangmat is een leuke camping gadget om kado te geven

kampeerspullen camping tent

Praktische kampeerspullen

Niet alles is even handig om mee te nemen tijdens je kampeertrip of past in iedere auto. Daarom heb ik de meest basic kampeerspullen uitgezocht die voor iedere kampeerder praktisch zijn. Of je nu gaat kamperen in een klein tentje, een familietent of in een caravan, deze lichtgewicht campingspullen zijn wat mij betreft onmisbaar voor iedere kampeertrip!

Lees ook: duurzame reisartikelen voor je vakantie
En: kleinschalige campings op max 5 uur rijden

Xtorm solar powerbank

1. Solar Powerbank

Ga je kamperen zonder stroomaansluiting dan is een Solar Powerbank op zonne-energie een uitkomst! Hij is wat zwaarder, maar kan meerdere apparaten opladen. Reuze handig ook tijdens een wandeling, een kampeerrondreis (zoals onze rondreis door Afrika) of een bestemming waar de stroom regelmatig uitvalt, zoals tijdens mijn reis door Libanon.

Kampeerspullen reiswaslijn

Handige kampeerspullen: ik gebruik al jarenlang deze campingwaslijn (ook in hotelkamers)

2. Slimme camping waslijn

Al jaren neem ik deze slimme camping waslijn mee op reis. Niet alleen tijdens kampeertrips trouwens. Want ook tijdens een rondreis wil je zo nu en dan een handwas doen. Met deze elastische kampeerwaslijn heb je geen knijpers nodig. Je hangt het makkelijk tussen de bomen, van tent naar tent of, als je in een hotelkamer zit, van deurkruk naar kastje.

Packing Cubes Reismonkey

3. Packing cubes

Packing cubes mogen niet ontbreken tussen je kampeerspullen. Zo blijft je kleding geordend tijdens een kampeertrip en kun je alles een stuk makkelijker terugvinden in een donkere tent. Zelf vind ik deze packing cubes van Reismonkey helemaal geweldig!

Kampeerspullen zelfopblazend matje

4. Opblaasbaar matrasje

Een goed luchtbed is een must als je gaat kamperen. Moderne luchtbedden zijn licht, compact en makkelijk om op te blazen, eventueel met een (ingbouwde) pomp. Nog dunner en compacter zijn opblaasbare slaapmatjes, zoals dit opblaasbaar matje van Quecha. Slaap lekker!

Kampeerspullen slaapzak

5. Lichtgewicht slaapzak

Houd je van licht reizen dan zijn lichtgewicht, compacte slaapzakken een uitkomst. Ze zijn vaak wat prijziger, maar je kunt ze heel klein opbergen in een compressiezak, waardoor je ze ook makkelijk meeneemt in je backpack voor een langere rondreis. Zo namen wij deze donzen slaapzakken mee tijdens onze kampeerrondreis door Namibië, Botswana en Zimbabwe. Dus goed om even te checken hoe koud het ‘s nachts kan worden op je bestemming! Hier vind je onze complete inpaklijst voor onze kampeerreis Namibië.

Kampeerspullen foam kussen

6. Opblaasbaar reiskussen

Een goed hoofdkussen is altijd fijn om in te pakken voor je kampeervakantie. Tijdens onze rondreis door Afrika namen we deze goedkope opblaasbare kussens mee. Deze kun je lekker klein opvouwen en neemt dus weinig ruimte in beslag. Liever geen opblaasbaar kussen? Dit kussen van Decathlon is van foam en kun je klein opbergen in een compressiezakje.

Kampeerspullen tentlampje

7. Solar tentlamp

Een campinglamp geeft licht in de duisternis. Dit waterdichte kampeerlampje van Decathlon is klein en kun je makkelijk ophangen in je tent.

Kampeerspullen hoofdlampje

8. Oplaadbare hoofdlamp

Iets wat ik altijd inpak bij mijn kampeerspullen is een hoofdlampje. Voor nachtelijke plas sessies op de camping is deze USB oplaadbare hooflamp reuze handig. Maar ook als je ‘s avonds in the middle of nowhere wilt zien wat er op je bord ligt is het onmisbaar, kan ik uit ervaring vertellen ;)

Kampeerspullen campingbestek Bo-Camp

9. Camping bestek

Onmisbaar op de camping is campingbestek. Reis je met het hele gezin dan zijn er complete 16-delige bestek sets in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ga je echt rondtrekken dan is een lichtgewicht spork van titanium voor 1 persoon reuze handig!

Kampeerspullen emaille campingservies

10. Campingservies: emaille mokken en borden

Dit lichtgewicht emaille kampeerservies bestaat uit 4 borden, 4 kommen en 4 kopjes. Emaille is reuze licht en kan tegen een stootje. Een super fijn kampeer gadget dus!

Kampeerspullen survival multitool bestek

11. Zakmes of multitool

Een van de handigste camping gadgets is een zakmes of multitool zoals dit survival bestek. Zelf neem ik standaard mijn Zwitserse zakmes mee op reis of tijdens wandelingen. Handig om een stokbroodje te snijden of een fles wijn mee te openen. Wel om denken dat ie niet  mee mag in je handbagage als je gaat vliegen!

Kampeerspullen opvouwbare jerrycan

12. Opvouwbare jerrycan met kraantje

Als je echt in the middle of nowhere gaat kamperen of niet vlak bij de waterkraan staat, is deze opvouwbare jerrycan ideaal. Het heeft een waterkraantje zodat je in de tent water kunt tappen.

Kampeerspullen opblaasbare koeltas 2

13. Koeltas opvouwbaar

Deze zelfopblazende koeltas heeft een inhoud van 25 liter. Je kunt em heel compact opbergen en het is dus een perfect campinggadget!

Kampeerspullen kooktoestellen eenpits

14. Camping kooktoestel

Het ligt er een beetje aan hoeveel ruimte je hebt in je auto of je backpack. Camping kooktoestellen heb je in alle formaten. Van compacte eenpitters met gaspatroon tot handige tweepits kooktoestellen. Bekijk hier alle kooktoestellen.

Kampeerspullen camping pannen

15. Lichtgewicht pannenset

Deze 7-delige keramische kookset is ideaal als je lichtgewicht wilt reizen. Goed stapelbaar en met een handige hoes.

Kampeerspullen opvouwbaar afwasteiltje

16. Opvouwbare afwasteil

Kleine wasjes, grote wasjes. Dit opvouwbare afwasteiltje is een onmisbaar item tussen je kampeerspullen. Met een inhoud van 9 liter kun je hier perfect je afwas in doen op de camping.

Kampeerspullen toilettas met haak

17. Ophangbare toilettas

Een van de beste kampeer gadgets die je altijd goed kunt gebruiken, is een toilettas met ophanghaak. Niet alleen handig als je gaat kamperen trouwens, maar ook als je een rondreis maakt of in een hotel vakantie viert. Zo’n ophangbare toilettas kun je door middel van een haak overal kwijt in de badkamer. Toilettassen met haak zijn er in alle soorten en maten.

Shampoo bars en body bars

Kampeerspullen die ik altijd meeneem: shampoo bars

18. Shampoo en body bars

Ik vind het de beste uitvinding ooit en ik sleep ze dan ook overal mee naar toe: shampoo bars en body bars zijn ideale kampeerspullen, maar ik gebruik ze ook gewoon thuis. Ze zijn een stuk duurzamer dan gewone shampoo omdat ze plasticvrij, natuurlijk en vegan zijn. Daarnaast gaan ze reuze lang mee. Ik schreef er een aparte blog over: waarom ik shampoo bars meeneem op reis.

Kampeerspullen reishanddoeken

19. Sneldrogende reishanddoeken

Vaak denk ik er al niet eens meer over na, maar sneldrogende reishanddoeken pak ik ook standaard in bij mijn kampeerspullen. Ze zijn klein, lichtgewicht en drogen lekker snel. Mijn zoon en ik hadden ieder een eigen setje reishanddoeken mee naar Afrika. Allebei in een ander kleurtje en in een opberghoes.

Kampeerspullen reishangmat

20. Reishangmat

Een lichtgewicht reishangmat van Bo-Camp knoop je zo tussen twee bomen. Deze is van parachutestof en wordt geleverd met karabijnhaken, koord en een opberghoes. Omdat het zo licht en compact is, past ie altijd nog ergens tussen je kampeerspullen.

reisspullen HEMA ehbo set

21. EHBO kit

Slim om bij je te hebben als je gaat kamperen in een tent, caravan of camper, maar ook gewoon voor thuis. Deze EHBO verbanddoos van HEMA bestaat uit 42 delen met onder andere een warmhouddeken, drukverband, een pincet en schaar.

Kampeerspullen windbestendige aansteker

22. Windbestendige aansteker

Een windbestendige aansteker is cruciaal, zodat je ook in lastige weersomstandigheden je kampvuur of kachel aan kan steken. Deze aansteker van ZIPPO kan tegen een stootje en werkt zelfs bij harde wind. Ook een leuke camping gadget om cadeau te geven!

Kampeerspullen campingstoeltje

23. Campingstoelen van Quecha

Een paar dagen op de grond zitten kan natuurlijk prima, maar een stoeltje is ook altijd fijn. Deze Quecha campingstoel met armleuningen bijvoorbeeld kun je inklappen en neemt weinig ruimte in. En ook al zijn deze Quecha campingstoelen lichtgewicht, ze zitten nog steeds even comfortabel. Perfect dus voor je roadtrip of kampeervakantie!

Kampeerspullen verstelbaar campingtafeltje

24. Campingtafeltje

Bij je campingstoelen hoort uiteraard ook een campingtafeltje. Al was het alleen maar om even gezellig aan te kunnen eten. Dit in hoogte verstelbare campingtafeltje is compact, lichtgewicht en toch erg sterk.

Kampeerspullen campingdouche

25. Buitendouche

Ga je echt back to basics, dan is een buitendouche natuurlijk de ultieme kampeer gadget! Deze solar douche van Base-Camp is de allersimpelste en is lekker klein opvouwbaar.

Kampeerspullen en camping gadgets bewaren

Kampeerspullen camping gadgets Kampeerspullen

Meer inpaktips en kampeer inspiratie

Handig voor je campingvakantie







Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


8 comments on “Kampeerspullen: 25 handige camping gadgets die je mee moet nemen

  1. Ik ben wel fan van die opvouwbare dingen zoals afwasbak of emmer. Je zit toch altijd met beperkte plek en dan is zoiets ideaal.

  2. Goede meubels zoals een matje, slaapzak, maar ook een stoel en eettafel lijkt me erg handig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *