De Veluwsche Stoomtrein: een ritje terug in de tijd

Nederland, Europa, Travel

De Veluwsche stoomtrein Irene

Stap je aan boord van de Veluwsche Stoomtrein dan reis je terug in de tijd. Al puffend en sissend slingert de locomotief over een 100 jaar oude spoorlijn. Dwars door bossen, langs heidevelden en pittoreske Veluwse dorpjes. Een ritje in deze stoomtrein over de Veluwe is een super leuk uitje voor de kinderen. Tuf je mee?

De Veluwsche stoomtrein landschap

De Veluwsche Stoomtrein: een ritje terug in de tijd door het Veluwse landschap

De magie van de Veluwsche Stoomtrein

Ga je aan boord van de Veluwsche Stoomtrein, dan stap je zo’n 100 jaar terug in de tijd. De wagons komen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en zijn prachtig gerestaureerd. De rit voert door het Veluwse landschap en je tuft langs historische gebouwen en gezellige dorpjes.

Lees ook: 10 low budget pretparken in Nederland
En: doen in Het Nationale Park de Hoge Veluwe
Plus: wandelen op de Veluwe bij Otterlo

Veluwsche stoomtrein station Dieren

De Veluwsche Stoomtrein stopt onder andere bij station Dieren

Stoomtrein Veluwe route en dienstregeling

De Veluwsche Stoomtrein rijdt tussen Apeldoorn en Dieren en stopt onderweg in Beekbergen, Loenen en Eerbeek. Het rijdt vooral in het hoogseizoen, van april tot oktober, maar ook op speciale dagen. Zo rijdt de Pepernoten Express met Sinterklaas, de Christmas Express rond Kerst en tijdens Halloween is het griezelen aan boord van de Griezel Express. 

Wil je ook een ritje maken in deze stoomtrein op de Veluwe? De dienstregeling kan variëren, dus het is slim om vooraf de dienstregelingen op de website van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij te bekijken.

Veluwsche Stoomtrein Maatschappij stoomdepot Beekbergen

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij: Stoomdepot in Beekbergen

De Veluwsche Stoomtrein stoomdepot Beekbergen

Stoomtrein Veluwe: het stoomdepot in Beekbergen is een leuk uitje voor kinderen

Museumstation Beekbergen met Stoomdepot

De allerleukste stop onderweg is die bij Museumstation Beekbergen. Hier vind je namelijk het Museumstoomdepot. Je ziet er oude locomotieven, een draaischijf waarop ze de locomotieven draaien, de kolenopslag, een stadskantoor en het waterstation. Meestal heb je ongeveer 45 minuten de tijd om rond te kijken voordat de trein weer verder rijdt. Het stoomdepot is gratis te bezoeken.

 

Tickets en prijzen Veluwsche Stoomtrein

Ook een ritje maken in deze stoomtrein over de Veluwe? Vooral in het hoogseizoen en tijdens speciale evenementen kan het druk zijn. Het beste kun je daarom je treintickets vooraf via de website van VSM reserveren.

Een dagkaart voor volwassen kost € 19,50, kinderen 4 t/m 11 jaar betalen € 10,- en kinderen t/m 3 jaar mogen gratis aan boord. Ook is een enkele reis mogelijk en er zijn speciale tarieven voor groepen en arrangementen. Actuele prijzen vind je op de officiële website van de VSM.

Bestel tickets met 15% korting bij ANWB >>

Veluwsche Stoomtrein

Bereikbaarheid stoomtrein Veluwe

Kom je met de auto, dan kun je heel makkelijk parkeren bij de meeste stations. Beekbergen heeft een groot parkeerterrein bij het stoomdepot.

Reis je met het openbaar vervoer? Station Apeldoorn is goed bereikbaar met de trein en de bus. Vanaf het station wandel je zo naar het vertrekpunt van de stoomtrein. 

Overnachten in de buurt van Beekbergen

Wist je dat er verschillende leuke vakantiehuizen en parken in de buurt liggen van de stoomtrein op de Veluwe? Ik verzamelde al eens de leukste boshuisjes op de Veluwe, maar dit zijn ook leuke plekken om te overnachten op de Veluwe:

Stoomtrein Veluwe dagje uit bewaren

De Veluwsche Stoomtrein De Veluwsche Stoomtrein

Meer inspiratie voor je Veluwe vakantie




Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik afbeeldingen van Pixabay en Unsplash.


One comment on “De Veluwsche Stoomtrein: een ritje terug in de tijd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *