Zorgeloos op vakantie: 5 tips voor een onbezorgde reis!

Praktische info, Travel

zorgeloos op vakantie - reizen met kinderen auto

Goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt zeker voor een autovakantie met kinderen, stedentrip of langere rondreis. Wil je zorgeloos op vakantie, dan is het slim om vooraf over een aantal dingen na te denken. 5 tips zodat je onbezorgd op reis kunt gaan!

onbezorgd op reis met kinderen vakantie

Onbezorgd op vakantie met kinderen

1. Maak je auto reisklaar

Ga je met je auto op reis? Check dan voor vertrek een aantal dingen zoals oliepeil, koelvloeistof en bandendruk. Op deze plekken kun je zelf je autobanden gratis oppompen. Dat maakt je autorit meteen een stuk zuiniger. Vul ook je ruitenwisservloeistof aan en zoek uit of je voor je bestemming of steden die je wilt bezoeken een milieusticker nodig hebt (dat geldt bijvoorbeeld voor veel steden in Frankrijk).

Ook kun je vooraf een tolbadge of tolvignet kopen als je op vakantie gaat naar Frankrijk, Spanje, Portugal of Italië. Zo kun je in één keer doorrijden op tolwegen. Rijd je met een elektrische auto? Check dan ook de oplaadpunten langs je route. In de meeste landen moet je standaard het volgende in je auto hebben liggen: een gevarendriehoek, veiligheidsvest en verbanddoos.

2. Zorgeloos op vakantie met een goede reisverzekering

Of je nu gaat backpacken door Azië of een weekendje naar Londen gaat: een reisverzekering is onmisbaar als je zorgeloos van je vakantie wilt genieten. Een goede reisverzekering kost weliswaar geld, maar kan je tegelijkertijd een hoop ellende besparen.

Ongeluk zit namelijk in een klein (kerk) hoekje. Mijn zoon liep namelijk eens met zijn hoofd tegen een uitstekende steen op de hoek van een kerk in Barcelona en dus belandden we bij de Eerste Hulp. Ik bedoel maar. Er zijn diverse reisverzekeringen en om een goede keuze te maken moet je op een aantal dingen letten. Ik schreef er een aparte blog over: 9 tips om je te helpen de juiste reisverzekering af te sluiten.

3. Regel je financiën goed

Even belangrijk is het om je financiën voor je reis op orde te hebben. Want wat doe je als je je bankpas kwijtraakt of als je portemonnee wordt gestolen? Zo is het altijd slim om wat cash bij je te hebben, in sommige landen is een creditcard onmisbaar (om een auto te huren in Amerika bijvoorbeeld) en het is handig om een lijst met noodnummers bij de hand te hebben. Neem voorafgaand aan je reis deze handige financiële checklist door om er zeker van te zijn dat je niets gemist hebt.

4. Geniet van alle voorpret en voorbereidingen

Wat wil je graag doen of zien tijdens je vakantie? Of je nu in Nederland blijft of een rondreis door Afrika maakt, door thuis al te lezen over je vakantiebestemming kom je alvast in de stemming. Verdiep je in de lokale gebruiken en gewoonten van een land: over het eten, zijn er kledingvoorschriften en heb je een visum nodig? Vooral als je landen als Egypte of Libanon gaat bezoeken of voor het eerst naar India gaat. Zo kom je ter plekke niet voor verrassingen te staan én krijg je een beeld van wat er te doen is. Kijk ook alvast op google maps voor de perfecte snorkelspots, leuke eettentjes en stranden en verzamel boeken die je mee wilt nemen.

onbezorgd op reis met kinderen vakantie

5. Weet waar je kids uithangen

Ga je op reis met de kinderen en wil je zelf ook van een onbezorgde vakantie genieten? Dan is dit kinderhorloge een uitkomst! Zo kun je zien waar je kind op dat moment uithangt, zonder al te veel te controleren. Een hele gerustelling, want ik heb zo vaak tijdens een vakantie met de kinderen meegemaakt dat ze spoorloos waren op de camping in Frankrijk of dat ik geen idee had waar ze uithingen met hun vriendjes bij een meer in Italië.

Dit GPS kinderhorloge met locatie en bellen is ideaal als je je kind vrijheid wilt geven, maar ook het gevoel wilt geven dat het ‘zelf dingen mag regelen’. Met de bijbehorende app kun je zien waar je kind zich op dat moment bevindt én je kunt videobellen en (spraak)berichten sturen. Ook fijn: in noodgevallen kan je kind ook zelf contact met je opnemen. Je kind blij, jij blij!

Tips zorgeloos op vakantie bewaren

zorgeloos op vakantie met kinderen zorgeloos op vakantie met kinderen

Onbezorgd op reis: meer handige reistips










Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay. Overleg 2


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *