Een Airtag mee op reis? Dit is waarom!

Praktische info, Travel

AirTag mee op reis dit is waarom
Of je nu een stedentrip of strandvakantie hebt geboekt, een AirTag mee op reis kan een uitkomst zijn. Dit is waarom een GPS Tracker of AirTag niet in je ruimbagage mag ontbreken!

Bagageband luchthaven Bilbao

Een GPS tracker of AirTag mee op reis? Dit is waarom (je bagage is niet aangekomen)

Wat als je bagage niet is aangekomen?

Tijdens mijn vakantie naar Agia Galini op Kreta bleek bij aankomst op de luchthaven dat mijn bagage niet was meegekomen. Vreemd, want ik was tegelijkertijd met mijn kinderen ingecheckt op P3 en hun spullen waren er gewoon. Stond ik dan bij een lege bagageband zonder mijn backpack.

AirTag find my iphone app

Find my backpack

Via de AirTag in mijn ruimbagage (die je met je telefoon kunt koppelen aan de app Find my iPhone) kon ik zien dat mijn backpack nog gewoon op Schiphol stond (ik denk aan het nagenieten van de Heineken Experience, zie ook de afbeelding ;)). Die AirTag heb ik standaard in mijn toilettas in mijn ruimbagage zitten. Al die jaren had ik het nog nooit nodig gehad, tot vandaag dus.

Helaas had dochterlief al eens minder geluk toen ze twee jaar geleden een groepsrondreis door Amerika ging maken. Bij aankomst in San Francisco kwam ze er achter dat niet alleen haar bagage, maar ook dat van de rest van de groep nog in Frankfurt stond. Via haar AirTag hebben ze hun bagage getraceerd en twee dagen later werden ze met hun spullen herenigd. De hele groep heeft meteen zo’n GPS tracker aangeschaft, dat snap je. Maar dat terzijde.

In ieder geval kon ik nu zien dat mijn backpack nog in Amsterdam stond en dat kon ik meteen doorgeven bij de Lost and Found balie op de luchthaven van Heraklion. De volgende avond werd mijn backpack alsnog bij mijn hotel afgeleverd. Super fijn!

Lees ook: zo vind je jouw ideale backpack
En: handige inpaklijst voor je handbagage

Airtag

AirTag in je bagage: keeping track of your backpack

Maar jammer genoeg wel te laat, want diezelfde ochtend waren we al vertrokken voor de wandeling door de Samariakloof. Dat betekende dat ik 18 km in een korte broek van dochterlief (die ik gelukkig ook paste), maar wel op ongeschikte sneakers moest lopen. Die afdaling in de kloof moest ik bekopen met blauwe tenen en een paar teennagels minder. De wandeling zelf was prachtig trouwens! Hier lees je meer over onze wandelroute door de Samariakloof.

Herenigd met mijn backpack

Via mijn app zag ik dat mijn backpack al de middag daarvóór was aangekomen op de luchthaven. Jammer genoeg ondernamen zowel de luchtvaartmaatschappij als de luchthaven geen actie. Maar dankzij een paar telefoontjes van mijn reisleiding in Agia Galini kon ik die avond mijn backpack weer in de armen sluiten! Hoe blij kun je zijn met je eigen spullen?

Luggage lost ánd found met een tracker (iPhone of Android)

De moraal van het verhaal? Koop een AirTag (voor Apple) of een Bluetooth Tracker (de Tile Pro is ook geschikt voor Android) en stop deze in je ruimbagage. Het garandeert uiteraard niet dat je bagage aankomt, maar zo kun je wel in de gaten houden waar je sleutels, papieren of bagage (of wat dan ook) uithangen. Zo was mijn luggage lost, maar ook weer found. Gelukkig.

AirTag mee op reis? Daarom dus!

Airtag mee op reis

Meer super handige reisspullen

AirTag of GPS tracker kopen?





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

Audio voor jouAudio voor jouElektronica


8 comments on “Een Airtag mee op reis? Dit is waarom!

  1. Ik ben wel voorstander van zo’n trackers. Heb er zelfs eentje in de auto en aan mijn fiets zitten. Hopelijk heb ik het nooit nodig maar je weet maar nooit…

    • Dat dacht ik ook. Heb er eentje aangeschaft toen er personeelstekorten waren op de luchthavens. Toen bleek het nooit nodig te zijn. Juist nu ik dacht dat alles wel weer goed geregeld was, was mijn backpack niet aangekomen.

    • Jazeker! De Tile Pro is een bluetooth tracker dat ook geschikt is voor Android (ik heb m er onder gezet).

    • Voor het eerst in 35(!) jaar kwam mijn bagage niet aan. Vervelende was alleen dat mijn wandelschoenen er in zaten en ik de volgende de Samariakloof ging lopen. Dat heeft me 5 teennagels gekost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *