Accommodaties in Agia Galini op Kreta: dit zijn de 5 leukste!

Griekenland, Accommodaties, Europa, Travel

Accommodaties in Agia Galini op Kreta - Appartementen Pallada Athena Irene
In tegenstelling tot het toerististische noorden van Kreta, is het aan de zuidkust van dit Griekse eiland nog heerlijk rustig. Hier vind je nog het typisch Griekse leven, charmante en afgelegen vissersdorpjes als Agia Galini waar een gemoedelijke sfeer heerst. In deze blog geef ik je de 5 leukste accommodaties in Agia Galini op Kreta.

Agia Galini Kreta Appartement Pallada Athena

De leukste accommodaties in Agia Galini

Wij waren blij verrast door dit heerlijk relaxte dorpje aan de zuidkust van Kreta. Agia Galini is dan ook een plek waar we denk ik nog wel eens terugkomen. Zoek je een geschikte accommodatie in Agia Galini, het liefst niet te ver van het strand en het centrum? Ik geef je mijn tips voor mijn favoriete en leukste accommodaties in Agia Galini.

Lees ook: inspiratie voor de mooiste plekken op Kreta
En: wat te doen in het charmante Agia Galini

Appartement Pallada and Athena Agia Galini Kreta Irene Boy

Samen met mijn kids verbleef ik in Pallada & Athena in Agia Galini

1. Appartementen Pallada & Athena **

Samen met de kinderen boekte ik Pallada & Athena bij Sunweb. Zoek je een budget én centraal gelegen accommodatie in Agia Galini dan is dit een aanrader!

Dit kleinschalige appartementencomplex ligt lekker centraal vlak bij het centrum, maar ook binnen 5 minuutjes wandelen van het strand. Het ligt wel wat hoger, wat betekent dat je iedere dag een aantal trappen op en af moet. Goed voor je conditie en kuitspieren! Let op: de foto’s van veel reisorganisaties zijn misleidend. Daar wordt namelijk hotel Athena afgebeeld, dat zit echter op een heel andere locatie dan de appartementen Pallada.

Pallada & Athena bij Sunweb >>
App Pallada & Athena via booking.com >>

Accommodaties Agia Galini - Galini Mare

Accommodatietip Agia Galini: low budget hotel Galini Mare

Accommodaties Agia Galini Kreta - Galini Mare balkon

2. Galini Mare **

Zo’n 100 meter verderop aan dezelfde weg als Pallada & Athena ligt het kleinschalige budgethotel Galini Mare. Het is een van de goedkoopste accommodaties in Agia Galini en je vindt zowel het centrum als het strand op loopafstand. Het heeft ook eenpersoonskamers, ideaal dus als je graag eens alleen wilt reizen! Een van de beste low budget hotelstips in Agia Galini als je het mij vraagt! Je kunt het hotel trouwens ook boeken via booking.com.

Hotel Galini Mare bij Sunweb >>
Of bij de Vakantiediscounter >>
Galini Mare boeken bij booking.com >>

Accommodaties Agia Galini op Kreta - Hotel Palazzo Greco

Hoteltip Agia Galini: hotel Palazzo Greco Boutique ligt vlak bij het centrum én het strand!

Accommodaties Agia Galini - Hotel Palazzo Greco zwembad

3. Hotel Palazzo Greco Boutique ***

Direct daarnaast ligt een van de populairste accommodaties in Agia Galini: Hotel Palazzo Greco Boutique. Vanaf je hotelkamer kijk je uit op de zee en het heeft een zwembad. In een mum van tijd sta je in het centrum of op het strand. Een heerlijk plekje om te verblijven in Agia Galini, maar wel iets prijziger dan bijvoorbeeld Galini Mare.

Hotel Palazzo Greco Boutique bij Sunweb >>
Palazzo Greco boeken via D-Reizen >>

Accommodaties Agia Galini - Hotel Petra

Accommodaties Agia Galini Kreta - Hotel Petra zwembad

4. Hotel Petra ****

Hotel Petra is een gemoedelijk hotel aan de rand van het centrum. Je vindt er een zwembad en vanuit je hotelkamer kijk je uit over de zee en het centrum van Agia Galini. Het is een van de lekkerste accommodaties in Agia Galini, want heerlijke restaurantjes liggen direct om de hoek!

Hotel Petra via Sunweb >>
Dit hotel bij Prijsvrij boeken >>

Accommodaties Agia Galini - Hotel Paralos Irini Mare kamer

Accommodaties Agia Galini Kreta - Hotel Paralos Irini Mare zwembad tuin

5. Hotel Paralos Irini Mare ***

Dit hotel is favoriet als je op zoek bent naar wat luxere accommodaties in Agia Galini. Hotel Paralos Irini Mare wordt omringd door een sfeervolle tuin en er is een restaurant waar je terecht kunt voor een ontbijt- en dinerbuffet.

Zelf zou ik iets minder snel voor deze accommodatie in Agia Galini kiezen. Want hoewel je zo op het strand bent, is het wel iets verder lopen naar het centrum. In ongeveer 15 minuten (1 kilometer) sta je in de gezellige straatjes van Agia Galini. Als je daar verder niets om geeft en vooral voor het strand komt, is dit een prima alternatief!

Hotel Paralos Irini Mare bij Sunweb >>
Paralos Irini Mare Resort bij de Vakantiediscounter >>

Accommodaties Agia Galini bewaren

accommodaties in Agia Galini Kreta accommodaties in Agia Galini Kreta accommodaties in Agia Galini Kreta

Meer tips voor een vakantie Kreta

Handig voor je vakantie in Griekenland






Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *