Wandelen over een klompenpad Rhenoijschepad

Nederland, Europa, Wandelen

Klompenpad Rhenoijschepad vlonderpad Irene

Het Rhenoijschepad neemt je mee langs de oevers van de Linge, een deel van de Hollandse Waterlinie, kazematten en door schilderachtige dorpjes als Acquoy en Rhenoy. Het Rhenoijschepad is misschien wel een van de mooiste klompenpaden die ik de afgelopen jaren heb gelopen. Alles onderweg is weelderig groen. En wandel je hier rond de maanden april, mei? Dan word je omringd door bloesem van de fruitbomen. Wandelen over klompenpad Rhenoijschepad.

Klompenpad Rhenoijschepad kaart

Klompenpad Rhenoijschepad in het kort

Aantal kilometers: 12. Je kunt de route ook inkorten tot 9 km.
Startpunt:  Cafetaria/Lunchroom Route 88, Rhenoyseweg 11, Rhenoy (gratis parkeren)
Markering: paaltjes met blauwe klomp
Combineren: je kunt het Rhenoijschepad inkorten tot 9 km of combineren met het Vurensche Polderpad.

Klompenpad Rhenoijschepad startpunt Route88

Wandelen over klompenpad Rhenoijschepad

Van half april tot eind mei staan de fruitbomen langs het klompenpad Rhenoijschepad volop in bloei. Dan is een bezoek aan dit klompenpad vanuit Rhenoy absoluut een aanrader, al kan het er dan ook druk zijn. Maar ook later in het seizoen is dit klompenpad de moeite waard. Hartje zomer wandel je langs de meanderende oevers van de rivier de Linge omzoomd door groene knotwilgen, dwars door weilanden en over het boerenland in de Betuwe.

Klompenpad Rhenoijschepad weiland Irene Klompenpad Rhenoijschepad brug Irene

Klompenpad Rhenoijschepad Irene bordje Klompenpad Rhenoijschepad Irene gras

Wandelen langs de Linge over klompenpad Rhenoijschepad

Soms steken we over via pittoreske bruggetjes, dwalen we door omgeploegde weilanden en langs het kabbelende water waarin meerkoetjes met hun jongen zwemmen. Zo nu en dan lijkt het alsof we verdwaald zijn. Vooral als we door 2 meter hoge brandnetels en grassen onze weg moeten banen, zijn we even het spoor bijster. Al zegt de klompenpad app dat we op het goede pad zitten, onze jeukende blote benen roepen iets anders. Al met al is deze wandeling over klompenpad Rhenoijschepad een van de mooiste klompenpaden die ik heb gelopen.

Fort bij Asperen ingang
Fort bij Asperen binnen

Wandelen over een klompenpad Rhenoijschepad: Fort bij Asperen

Fort bij Asperen Irene

Hollandse Waterlinie en Fort bij Asperen

Nog iets wat het Rhenoijschepad bijzonder maakt is de afwisseling tussen natuur en een vleugje geschiedenis. Deze wandelroute neemt je namelijk ook mee langs een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze verdedigingslinie moest tussen 1870 en 1945 Holland en de stad Utrecht beschermen. De linie liep helemaal van Muiden en Naarden in het noorden tot aan Fort bij Rijnauwen in Utrecht. Langs die waterlinie bewaakten torenforten het gebied, zoals het Fort bij Asperen. Neem vooral de tijd om even binnen rond te dwalen door de kille kamers die in de rondte gebouwd zijn. Toegang is gratis en het geeft je een leuk kijkje in de geschiedenis van de omgeving en de functie ervan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Rhenoijschepad Acquoy kast

Rhenoijschepad Acquoy kast Irene
Acquoy kerk

De scheve toren van Acquoy

Je wandeling over Klompenpad Rhenoijschepad voert dwars door pittoreske dorpjes als Rhenoy en Acquoy. In deze plaatsjes heerst een landelijke rust. We wandelen langs een buurtkastje waarin verse groenten en fruit staan uitgestald. Je neemt mee wat je nodig hebt en laat cash achter in het geldkistje. Ideaal omdat er geen supermarkt in de buurt te bekennen is. Het dorpje Acquoy stamt al uit 1305. Centrale middelpunt is het hervormde kerkje met begraafplaats. Twee schilders die aan het werk zijn wijzen ons op het graf van Cornelia Pisa die aan de voet van de scheve toren van Acquoy begraven ligt.

Klompenpad Rhenoijschepad Tapperij Lingezicht Irene

Wandelen over een klompenpad Rhenoijschepad langs de oevers van de Linge

Rhenoijschepad Kaatjes Theetuin bord
Rhenoijschepad Kaatjes Theetuin

Klompenpad Rhenoijschepad: thee drinken in Kaatje’s Theetuin

Rhenoijschepad Kaatjes theetuin thee

Koffietentjes en theetuinen

Overal langs de route van het Rhenoijschepad vind je gezellige restaurantjes, koffietentjes en theetuinen. Zo drinken we koffie pal aan de oever van de Linge bij Tapperij Lingezicht en duiken we Kaatje’s Theetuin in voor een kop verse thee. Hier lijkt het alsof we in een sprookje of in de film Babe terecht zijn gekomen. Er wandelen kippen en twee kwetterende eenden rond terwijl een witte zwaan water drinkt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Irene ? Nenehschoice.nl (@_n_e_n_e_h_)

Ook een wandeling maken?

Dan is een klompenpad een echte aanrader. Het Rhenoijschepad is een van mijn favoriete klompenpaden, maar ook het Dorenweertsepad bij Doorwerth en het Uddelermeerpad vlak bij Apeldoorn zijn absolute aanraders! Klompenpaden nemen je mee door stiltegebieden, dwars door weilanden en over privéterrein. Daarom zijn ze niet geschikt voor buggy’s, kinderwagens of honden. Goede wandelschoenen zijn hier geen overbodige luxe, vooral als het geregend heeft. Neem vooral je eigen lunch en genoeg water mee. Rugzak op en gáán.

Klompenpad Rhenoijschepad huis

Meer klompenpaden en wandelroutes

Klompenpad Rhenoijschepad bewaren

Klompenpad Rhenoijschepad in de Betuwe   Klompenpad Rhenoijschepad Rhenoy Betuwe




cshow

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay en Pexels.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *