Nazomeren in Griekenland: deze 3 plekken mag je niet missen!

Griekenland, Europa

Nazomeren in Griekenland, Bar Atrium, Parga, Epirus

Nog even nazomeren in Griekenland? Behalve de Griekse eilanden zijn er ook andere toffe Griekse bestemmingen waar je nog vakantie kunt vieren in de nazomer of in de herfst. Zoals op de Peloponnesos en het Griekse vasteland bijvoorbeeld. Dus wil je in september of oktober op vakantie in Griekenland? Ontdek dan mijn tips voor bestemmingen waar je dit najaar heerlijk kunt nazomeren in Griekenland.

Nazomeren in Griekenland, Koroni Peloponnesos

In september of oktober op vakantie in Griekenland?

Er zijn genoeg plekken waar je in september of oktober nog op vakantie kunt in Griekenland. Niet alleen op de mooiste Griekse eilanden, maar ook op schiereiland Peloponnesos en op het Griekse vasteland.

Voordeel is dat het in het najaar niet zo heet is als in de zomermaanden, dus ideaal als je cultuur wilt snuiven of actief bezig wilt zijn. Dit zijn mijn favoriete bestemmingen als je wilt nazomeren in Griekenland.

Kleinschalige vakantie adresjes Griekenland bij Eliza was Here

Koroni Peloponnesos Griekenland

Nazomeren in Griekenland in Koroni op de Peloponnesos

1. Nazomeren op schiereiland Peloponnesos

Zoals het schiereiland Peloponnesos bijvoorbeeld. Zo zat ik eens samen met de kinderen in vestingstadje Koroni. Wat een fantastisch appartement en wat een ontzettend leuk (en relaxed) plaatsje!

Niet alleen in de zomer, maar ook heel fijn in het najaar of herfst. Je kunt nog op de Peloponnesos terecht tot begin oktober. De temperaturen tikken eind september nog de 25 tot 30 graden aan. Dus wil je in september of oktober vakantie vieren in Griekenland, dan zit je hier goed.

Nog zo’n leuke nazomer bestemming is Stoupa, ook op de Peloponnesos, maar dan aan de andere kant van de baai. Ik stapte hier op de fiets om de berg(en) te bedwingen en we bezochten het ‘Gibraltar van de Peloponnesos’: het middeleeuwse stadje Monemvasia.

Andere bezienswaardigheden zijn Olympia, waar het olympisch vuur vandaan komt, en Mistras richting Sparta. Voor beide bestemmingen vlieg je in zo’n 3 uur met Transavia naar Kalamata, dé plek waar de Kalamata olijven vandaan komen!

Boek een vakantie op de Peloponnesos bij TUI

Low budget vakanties Peloponnesos bij de Vakantiediscounter

Boek een vakantie Peloponnesos bij Sunweb

 

Parga, Epirus Griekenland

Nazomeren in Griekenland in Parga op het vasteland

Meteora Kloosters, Thessaloniki Griekenland

De indrukwekkende Meteora Kloosters op het Griekse vasteland

2. Najaar op het Griekse vasteland

Nog zo’n bijzondere plek is Parga in Epirus op het vasteland van Griekenland. In de omgeving waan je je afwisselend in de Oostenrijkse Alpen, in een slaperig Amerikaanse stadje of op de filmset van een western.

Parga is zo’n gevarieerde bestemming en ideaal voor een vakantie in september of oktober! In Parga kun je een olijfolie-fabriekje bezoeken, daarnaast kun je vanuit Parga ook leuke dagtrips maken.

Vooral de beroemde Meteora kloosters in de streek Thessaloniki vond ik indrukwekkend. Natuurlijk zijn er heerlijke stranden. Genoeg redenen dus om Epirus in de nazomer te bezoeken! Je vliegt in zo’n 3 uur naar luchthaven Aktion, oftewel Preveza. Dit is dezelfde luchthaven als voor het eiland Lefkas trouwens.

Vakanties op het Griekse vasteland bij Sunweb

Agia Galini op Kreta haven avondlicht

Het pittoreske vissersdorpje Agia Galini aan de zuidkust van Kreta

Agia Galini Kreta bougainvillea

Nazomeren op de Griekse eilanden: Agia Galini op Kreta

Agia Galini Kreta Taverna Aliki Irene

3. Herfstvakantie op de Griekse eilanden

Ook kun je heel goed nazomeren op de Griekse eilanden. Zoals het eiland Kreta bijvoorbeeld, het grootste eiland van Griekenland. Je vindt er prachtige stranden, archeologische schatten en natuur. Het bekendst zijn de badplaatsen in het noorden, zoals Chersonissos.

Zelf houd ik meer van steden als Rethymnon in het oosten of de pittoreske vissersdorpjes aan de zuidkust. Met de kinderen waren we in de zomer in het schattige plaatsje Agia Galini. Van hieruit liepen we ook door de 16 kilometer Samariakloof. En omdat het er in de zomer flink heet kan worden, is deze wandeling beter te doen in voor- of najaar.

Bekijk vakanties Kreta bij Sunweb

Agia Galini Kreta strand

Snorkelen in Griekenland

Of je nu wilt nazomeren in Griekenland en een vakantie boekt naar een van de 10 mooiste Griekse eilanden of naar een van de onbekende eilanden, zorg er voor dat je flippers/zwemvliezen of in ieder geval een snorkelset meeneemt. Echt, je krijgt er geen spijt van!

Vakanties naar de Griekse eilanden bij Sunweb

Kleinschalige accommodaties Griekenland bij Eliza was Here

Stoupa Peloponnesos

Boek een pakketreis in het najaar in Griekenland

Wil je ook nazomeren in Griekenland? Diverse reisorganisaties bieden een complete pakketreis aan naar Epirus op het vasteland van Griekenland of naar de Peloponnesos. Kleinschalige accommodaties vind je onder andere bij:

Heb je liever een groot resort, een luxe hotel of zoek je extra faciliteiten voor de kinderen? Bekijk dan ook eens de websites van:

Of regel zelf vliegtickets & accommodatie Griekenland

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus verblijf te boeken. Zo vliegt Transavia vanaf de Nederlandse luchthavens Groningen, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam naar diverse Griekse bestemmingen. Check ook eens of een andere luchthaven voor jou voordeliger is. Vertrek je bijvoorbeeld vanaf Groningen Eelde Airport dan kun je daar goedkoop je auto parkeren! Om Griekenland op eigen houtje te ontdekken kun je ter plekke een auto huren bij Europcar.

In Griekenland vind je een prima hotels en appartementen. Deze boek je heel eenvoudig via:

Ga je op vakantie en zoek je nog een geschikte trolley voor je handbagage of een handige backpack of koffer? Bij travelbags vind je de juiste tas, koffer of trolley voor jouw reis!

Tips nazomeren in Griekenland bewaren

Nazomeren in Griekenland, vakantie in het najaar Nazomeren in Griekenland, op vakantie in het najaar

Meer tips nazomeren in Griekenland





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


5 comments on “Nazomeren in Griekenland: deze 3 plekken mag je niet missen!

  1. Lijkt me wel leuk om in het najaar naar Griekenland te gaan. Nog even de zonnebatterijen opladen voor de winter hier begint.

  2. Wij gingen vaak nazomeren in Spanje, dan was het daar nog lekker 30 graden en hier regen en koud. Vond dat altijd heerlijk! Griekenland staat ook nog hoog op ons lijstje.

    • Spanje is ook heerlijk in het najaar (en sommige plekken ook te heet hartje zomer). Ik ga zelf nog naar Noord-Spanje eind september!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *